Suunnittele 360 kuvaus

Suunnittele virtuaalinen 360 asteen kävely

1. Etsi jokin mielenkiintoinen kuvauskohde, esim. Luonnontieteellinen Puutarha, Kansallismuseo, Rautatientori, Pasilan sillat, Fazerin sinisen tuotantolinja, Oodi-kirjasto, eduskuntatalo, mäkihyppääjän kypärä, Sea Life, Vuoristorata jne. jne. 

2. Mieti kuvausajankohtaa ja pääsyä kuvauspaikkaan. Tarvitaanko erityisjärjestelyjä, lupia tai muita toimenpiteitä, jotta kuvaus onnistuu. Ota yhteyttä paikan hallinnoijaan, ja tiedustele kuvauksen mahdollisuudesta, jos se ei ole julkinen. Milloin kuvaus tehdään? Esim. aamuhämärässä, ruuhka-aikaan, vai yöllä?

3. Suunnittele kuinka monta viewpointtia (eli 360 asteen kuvaa) tarvitaan, jotta paikka on esitelty eheänä kokonaisuutena. Yleensä yksi viewpoint / tila riittää, mutta esim. monikerroksisissa ja laajoissa tiloissa (esim. oopperatalon aula) tarvitaan useita viewpointteja. Apuna toimii paikan pohjapiirustus tai sitten google maps ulkotilasta. 

4. Ota selvää miten Ricoh Theta S kameralla tuotettu materiaali liitetään google-mapsin paikkatietoihin. Vaikuttaako google maps integrointi kuvaustapaasi ja suunnitelmaasi?

5. Tee A4-sivulle vapaamuotoinen suunnitelma kuvauksesta, aikatauluineen. Tee myös suunnitelmaan hinnoittelu palvelustasi, sekä myyntipitch, jossa perustelet napakasti, minkä takia ehdottamasi kuvausjärjestely on asiakkaan kannalta hyvä, ja millä tavalla se tuo esiin paikan hengen", eli genius locin (ks. wikipedia), eli tukee kuvattavan paikan erityispiirteiden esilletuloa hyvässä valossa. 

6. Palautus tänne